Pla de transició de primària a secundària

Després de les reunions relitzades entre els membres dels CEIP i l’IES de Benifaió s’acordà:

1/ Jornada de portes ofertes:
- a l’alumnat que prové d’educació primària que tingua 12 anys o més.
L’objectiu es mostrar als futurs alumnes la nostra oferta educativa mitjançant l’organització del programa Conéixer l’IES Enric Soler i Godes. Aquesta iniciativa està coordinada per les direccions dels centres corrersponents i pels departaments d’orientació, amb la perticipació de tot el centre.
Les activitats del programa són les següents:

1/ Donar la benvinguda a l’IES i l’enhorabona per haver entrat a formar part de la nostra comunitat educativa on cursrà els estudis i rebrà una formació de qualitat.

2/ Informar de les etapes de l’ESO i futurs estudis , així com tots els programes i mesures d’atenció a la diversitat que el centre desposa. Remarcant els aspectes, de la transició de primària a secundària , que eviten qualsevol tipus d’ansietat, dificultat, inseguretat i que mostren més els avantatges que tenen per continuar els estudis en un centre de secundària. Destacar les competències bàsiques generals que els alumnes han de desencolupar i consolidar a l’ensenyança secundària obligatòria. Competencias que contribuiran al desenvolupament personal de l’alumne, a la pràctica de la ciutadania activa, a la incorporació a la vida adulta de manera satisfactòria i al desenvolupament de l’aprenentage al llarg de tota la vida.

3/ Dinàmica de grups on es preté recollir les inquietuds i espectatives dels alumnes.

4/ Organització i informació del centre: Normes convivencia, matrícula , beques, horaris, assignatures…

5/ Visita guiada a les dependències del centre: aules, biblioteca, laboratoris, gimnàs…

6/ Esmorzar al pati i cloenda de la jornada.

7/ Visita de la família: Pares/Mares o Tutors/es dels nous alumnes.

El centre dedicarà una jornada al mes de juny per assessorar i informar a les famílies sobre la dinàmica del centre i la seua oferta educativa.
a) Jornada educativa sobre el sistema educatiu, oferta del centre, recursos que ajuden a la millora de l’aprenentatge, orientacions respecte al seguiment de l’estudi dels fills, l’adolescència com un procés de canvi, la col·laboració necessària entre centre i família…
b) Dinàmica : Torn obert de preguntes relacionades amb la informació rebuda.
c) Visita guiada per les dependències del centre.
d) Liurament del sobre de matrícula per als fills
e) Cloenda i agraïment per al participació en la jornada i per haver dipositat la seua confianza en el nostre centre.